FIRST QIZZ

FIRST QIZZ
Artist Name
FIRST QIZZ
Birth Place
Labuan
Genres
Pop Rock
Year activate
2017
Follow

FIRST QIZZ  Biography

Bermula tahun 2004, Band yg berasal dari Sabah dan labuan ini bernama ” Lastqizz band”. Namun dengan berbekalkan pengalaman yang ada, tahun 2017 band ini memperkuat identiti dengan mengubah namanya di persada seni menjadi “Firstqizz” yang telah menghasilkan single terbaru lagu “Aku ingin kau tahu”. Firstqizz merupakan sebuah band yang mengusung aliran dengan berbagai genre seperti pop rock, alternatif, hardrock, ska rock, rockdut & banyak lagi. Band Firstqizz terbentuk melalui FLQ studio dan di bawah label muzik “Warner Chapphell Music “dan label caller ringtone “Dream Music”.

Band Firstqizz terdiri daripada beberapa pemuzik tempatan baru dan lama. Band ini dianggotai oleh – NAZZ (vokalis) merupakan seorang vokalis yang mempunyai tone suara tersendiri dan juga seorang arranger yang juga mempunyai skil gitar yang mantap dan gaya sendiri. Rosman@Manpare (drummer) seorang komposer dan sessionist yang pernah mengiring beberapa artis-artis ternama. Beliau juga seorang drummer yang versetail art & groove. Manpare juga pernah mewarnai persada muzik tanah air yang pernah menganggotai beberapa kumpulan band seperti AWAN, SPIDER, SingleTrackmind, NAFAZ & Alamband.

FirstQizz juga di anggotai beberapa pemuzik-pemuzik muda tempatan yang juga pernah menganggotai beberapa band tempatan yang mewarnai muzik buskers dan Battle of The Band, antaranya seperti ASENK (guitarist) seorang gitaris yang versetail dan mempunyai identity dan gaya tersendiri. Beliau juga pernah menjadi sessionist yang pernah mengiring beberapa artis-artis tempatan dan bermain di kelab-kelab malam . JOY(bassist) merupakan seorang yang berpersonaliti menarik, bergaya dan seorang bassist yang mempunyai groove dan skil yang mantap. Beliau adalah bekas pemain bass kumpulan Asoha. DYKA (keyboardist) yang mempunyai personaliti menarik dan mempunyai kemahiran yang unik. Merupakan bekas pemain keyboard kumpulan band Asoha, di mana band ini telah mewarnai seni muzik tempatan seperti busking dan battle of the band. Beliau juga sering bermain d kelab-kelab malam sekitar Labuan dan Kota Kinabalu. Nantikan single terbaru kami “Aku ingin kau tahu” dari kami “Firsrqizz”. Komposer (manpare), Penulis lirik (Ryzal adzmee) keluaran FLQ studio label Warner Chapphell Music.

No Telefon yang boleh dihubungi

  • Ferryzal – 0167110630
  • Manpare – 01125292497

More Artist From: 

READY O

READY O

Indiependent Band
FACULTY OF JOY

FACULTY OF JOY

Indiependent Band
KOYOKIE

KOYOKIE

Indiependent Band
ALPHABETICAL THEORY

ALPHABETICAL THEORY

Indiependent Band
UNDOREDO

UNDOREDO

Indiependent Band